2018 AĞUSTOS : KİMYA VE İLAÇ SEKTÖRÜNDE TANK YIKAMA PROSESİ
2018 AĞUSTOS : KİMYA VE İLAÇ SEKTÖRÜNDE DÜŞÜK BASINÇLI TANK YIKAMA PROSESİ
 
Kimya ve ilaç sektöründe tank temizliği zor bir prosestir. İnsan gücüyle yıkama işleminin yapılması insan sağlığı açısından ciddi sakıncalar barındırmaktadır. Bu nedenle bir çok firma tank yıkama nozulları ile temizlik prosesini gerçekleştirmektedir. 
 
Yanlış bilinenin aksine tankların yıkanması amacıyla yüksek basınçlı nozullar kullanılmaz, çünkü yüksek basınçta çıkan su veya sıvı çok kısa bir mesafede etkilidir, uzun mesafede ise sıvının çeperde istenilen temizliği sağlayacak mekanik etkiyle ulaşması mümkün değildir.
 
Bunu araç yıkama istasyonlarında gözlemleyebilirsiniz, yıkama tabancasından çıkan su 15-20 cm mesafede etkilidir, bu mesafenin ötesinde su buhar gibi dağılıp gitmektedir. Büyük tankların yıkanması için düşük basınç ve yüksek debi gerekmektedir, bu sayede su blok halinde etkisini kaybetmeden çok uzak mesafelere gidebilmektedir. Sadece su basıncıyla nozullar kendi eksenleri etrafında 360 derece dönerek, hiçbir ölü alan bırakmadan tüm tankı sorunsuz bir şekilde yıkayabilmektedir.
Nozul modeline ve yıkanması istenen bölgeye göre 180, 270 ve 360 derecelik kullanılmaktadır. En çok kullanılan 360 derecelik modeller olup, bu tiple nozul bağlantı noktasının çevresini dahi yıkayabilirsiniz. 
 
Firmamız bünyesinde, 40 mm çapındaki  şişe içi yıkama işleminden başlayarak, 40 metre çaplı tankların yıkanmasına kadar bir çok tipte tank yıkama nozul bulunmaktadır. Bu nozullar ile el değmeden tüm ebatlardaki tankları yıkayabilirsiniz.
Ayrıca yanıcı ve patlayıcı madde depolarının yıkanması için ATEX® sertifikalı tank yıkama nozullarımız da ürün portföyümüzde bulunmaktadır. 
 
Nozul yerleşimi ve seçimi konusunda uzman mühendis kadromuzdan destek alabilirsiniz.